Nodig Soep (4 tot 6 personen)
4 rode uien
1 biologische pompoen van ong. 1 kilo uit tuin van Creatief beheer
2 el olie
peper en zout
1 tl korianderzaad
1 tl komijnzaad
2 tl venkelzaad
5 dl appelsap
1 liter groentebouillon
2 cm verse geraspte gember
1 steranijn
2 el appelazijn (natuurazijn)
200 g biologische feta
2 el koriander, gehakt
Snijd de rode uien in ringen. Was de pompoen goed en snijd hem doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een eetlepel (bewaar de zaadjes, lekker om te roosteren!) Meng de ui en stukken pompoen in een grote kom met olie en bestrooi met peper en zout. Spreid de groenten uit op een bakblik en rooster ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Verhit het koriander, komijn en venkel zaad in een droge koekenpan tot ze lekker gaan ruiken. Maal ze fijn in een vijzel en doe samen met de rest in een soeppan. Laat de soep 10 minuutjes zachtjes koken. Verwijder de steranijs en pureer de soep met een staafmixer (let goed op als je dit doet!) Op smaak brengen met de azijn en wat zout. Verdeel de soep over de kommen en doe in elke kom wat blokjes feta.Strooi de gehakte koriander eroverheen! Eet smakelijk.....