Bloemhof wordt  groen in 2012
antenne rotterdam

menu ecowijken

jfmamjjasond
1610151923283237414550
2711162024293338424651
3812172125303439434752
49131822263135404448
514273649
week 50 | vrijdag 13 december 2024 20:04 uur | 3 bezoekers


hoeft geen uitleg....

mmmmmm pompoensoep!

Kruidige pompoensoep met feta

herfstrecept uit kookboek Boerenjongens
(eerlijke gerechten van het land)

Nodig Soep (4 tot 6 personen)

4 rode uien

1 biologische pompoen van ong. 1 kilo uit tuin van Creatief beheer

2 el olie

peper en zout

1 tl korianderzaad

1 tl komijnzaad

2 tl venkelzaad

5 dl appelsap

1 liter groentebouillon

2 cm verse geraspte gember

 1 steranijn

2 el appelazijn (natuurazijn)

200 g biologische feta

2 el koriander, gehakt

Snijd de rode uien in ringen. Was de pompoen goed en snijd hem doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een eetlepel (bewaar de zaadjes, lekker om te roosteren!) Meng de ui en stukken pompoen in een grote kom met olie en bestrooi met peper en zout. Spreid de groenten uit op een bakblik en rooster ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Verhit het koriander, komijn en venkel zaad in een droge koekenpan tot ze lekker gaan ruiken. Maal ze fijn in een vijzel en doe samen met de rest in een soeppan. Laat de soep 10 minuutjes zachtjes koken. Verwijder de steranijs en pureer de soep met een staafmixer (let goed op als je dit doet!) Op smaak brengen met de azijn en wat zout. Verdeel de soep over de kommen en doe in elke kom wat blokjes feta.Strooi de gehakte koriander eroverheen! Eet smakelijk.....

 
  • Waardeer:
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets by @ecowijken